Műhelyünk

2022.06.14

Valószínűleg néhányan tudjátok már, hogy ugyanabban a házikóban lakunk és dolgozunk, amely a Kolozs megyei Szászfenesen, Románia legnépesebb községében található. Ebben a cikkben bemutatom nektek röviden színes műhelyünket.

2012

Visszatérünk 2012-be, ugyanis ebben az évben határoztuk el, hogy elhagyjuk Kolozsvárt és házba költözünk. Közel akartunk maradni a város nyüzsgéséhez, ezért Szászfenest választottuk. Házikónk csendes környéken található, közel az erdőhöz. Sikerült berendezkedni, de maradt a garázs és a szárító, amivel nem tudtunk mit kezdeni és raktár lett belőle, hatalmas rendetlenséggel (elhelyezése miatt nem lehetett megfelelően használni).

2014 és 2020

2014 az év, amikor úgy döntöttünk, hogy porcelánnal fogunk játszadozni. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy hogyan kezdtük, olvasd el a Kezdjük a...kezdetekkel. A 10 m²-es szárító tökéletes volt műhelynek, de a garázsban a rendetlenség továbbra is megmaradt :) ... egészen 2020-ig, amikor elkezdődött a COVID-19 őrület. Ez volt az az év, amikor kicsit megnyugodtunk, lelassultunk, elmaradtak vásárok, események és úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy kezdjünk valamit a garázsban uralkodó káosszal. A Blue Petal sokat fejlődött, tudtuk, hogy több helyre lesz szükségünk, és a garázs ideális lenne. Hatalmas takarítás következett, festettünk, parkettáztunk, mindezt saját kezeinkkel. 3 hónap alatt elkészült a műhely, elégedettek voltunk a munkánkkal.

A műhelyről

Két szobánk van, az egyik 10 m², a másik 20 m². A kicsi (az egykori szárító) a "koszos" rész, ahol előkészítjük az alapanyagot, öntjük, mossuk, mázazunk. Itt pihennek a formák, a színek. A megvalósítás szakaszairól itt olvashatsz bővebben: Hogyan készülnek termékeink?

A nagyobb helyiségben (előzőleg garázs) festünk, az ékszereket állítjuk össze, mágneseket ragasztunk, termékfotót készítünk stb. Itt van az égetőkemence, polcok, amelyeken a festésre kész termékeket tartjuk, vitrin a megvásárolható tárgyakkal.

Műhelyünk látogatható

Ha kíváncsi vagy, hogyan születnek a termékeink, jöhetsz látogatóba, kipróbálhatod saját magad a porcelán készítést. Mivel nincs pontos, meghatározott órarendünk, és néhanapján lelépünk, kérjük előre jelezzétek látogatási szándékotokat. 

Várunk benneteket négylábú barátainkkal együtt, akik minden alkalommal lelkesen köszönteni fognak.