Atelierul nostru

09.06.2022

Probabil unii dintre voi știu că noi locuim și muncim în aceeași căsuță, care se află în Florești, județul Cluj, cea mai populată comună din România. În acest articol vă voi prezenta atelierul nostru colorat.

Anul 2012

Ne întoarcem în 2012, când am hotărât să părăsim Cluj-Napoca și să ne mutăm la căsuța noastră. Ne doream să rămânem aproape de agitația din oraș și am ales Floreștiul. Casa noastră se află într-o zonă liniștită, aproape de pădure. Am început amenajările, dar ne-a rămas garajul și uscătoria cu care nu știam ce să facem și s-a transformat într-un depozit cu o dezordine uriașă (garajul din cauza poziționării nu se putea folosi ca atare). 

Anii 2014 și 2020

2014 este anul când am aflat că noi ne vom juca cu porțelan. Dacă vreți să aflați mai multe despre cum am început activitatea, vă invit să citiți  Să începem cu...începutul. Uscătoria de 10 mp era perfectă pentru atelier,  dar garajul a rămas cu dezordinea :)...până în 2020, când a început nebunia cu COVID-19. Era anul când ne-am liniștit un pic, nu aveam târguri, nu aveam activități și ne-am zis că a sosit timpul să facem ceva cu haosul din garaj. Blue Petal a ˝crescut˝suficient, știam că avem nevoie de mai mult spațiu și garajul era ideal. A o urmat o curățenie uriașă, am vopsit, am pus parchet, am făcut totul cu mâinile noastre. În 3 luni atelierul era gata, iar noi eram mulțumiți de  munca noastră.

Despre atelier 

Avem două încăperi, una mai mică de 10 mp, și cealaltă de 20 mp. 

Cea mică (fosta uscătorie) este zona ˝murdară˝, unde preparăm materialul de bază, turnăm, spălăm, glazurăm. Aici găsiți formele, culorile. Despre etapele de realizare puteți citi aici Cum sunt realizate produsele noastre?.  

În încăperea mai mare (fostul garaj) pictăm, montăm bijuterii, lipim magneți, realizăm fotografii de produs, etc. Aici se află cuptorul, rafturi unde păstrăm produsele care sunt gata pt pictat, vitrină de prezentare a produselor.


Atelierul se poate vizita

Atelierul nostru se poate vizita dacă sunteți curioși cum realizăm produsele, puteți să vă jucați și voi cu porțelanul. Din cauza că nu avem program fix și mai chiulim câteodată, vă rugăm să ne anunțați înainte.

Vă așteptăm alături de patrupezii noștri, care vă vor saluta de fiecare dată.