Felhasználási feltételek

Általános fogalmak

A Blue Petal a Szénási Papp Szidónia PFA kereskedelmi neve, székhelye: Kolozs megyei Szászfenes, Florilor utca 77. sz, kereskedelmi adatok: F12 / 271/2014, CUI 32776760. 

Kérjük, figyelmesen olvasd el ezeket a feltételeket a webhely legjobb kihasználása érdekében. Az oldal használata magába foglalja az alább leírt használati feltételek elfogadását, amelyek a felek közötti megállapodást (szerződést) jelentik. 

A www.bluepetal.ro oldal szerzőjeként / tulajdonosaként / adminisztrátorként a Blue Petal fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül bármikor megváltoztassa és frissítse annak tartalmát, valamint az adatvédelmi szabályzatot, a használati feltételeket. Ezért kérjük, rendszeresen látogasd meg ezt az oldalt, hogy ellenőrizd azokat a feltételeket amelyeket elfogadtál.

Szerzői jogok

A www.bluepetal.ro oldal tartalma a Szénási Papp Szidónia PFA tulajdona. 

A Blue Petal biztosítja a felhasználó számára a www.bluepetal.ro webhely korlátozott elérését személyes érdekekből (online megrendelések vagy informálás), és nem ad neki jogot az oldal részleges vagy teljes letöltésére vagy módosítására, webhely másolására, eladására/ viszonteladására vagy bármilyen más módon kihasználására. Az adatbázisok, programok, fényképek, grafikák a Szénási Papp Szidónia PFA tulajdonát képezik, és a 2. sz. 8/1996, a szerzői jogra és ehhez kapcsolodó jogokra vonatkozó törvény védi. 

A webhely másolása, tárolása, részleges vagy teljes módosítása szigorúan tilos, és a szerzői jogokra vonatkozó törvények szerint büntetendő. Felhasználóként teljes mértékben egyetértesz a fentiekkel. 

Személyes adatok biztonsága

A Szénási Papp Szidónia PFA garantálja a számítógépen tárolt és továbbított adatok biztonságát és titkosságát. Ezek az információk felhasználhatók a felhasználói megrendelés visszaigazolásához, különféle speciális ajánlatok, promóciók küldéséhez  csakis az ügyfél előzetes beleegyezésével.  Nem kötelező a személyes adatokat megadni, de a visszautasítás lehetetlenné teszi a megrendelés feldolgozását és a termékek szállítását. A rögzített információkat a Blue Petal csapata használja.

Adatkezelési szabályzat

Részletekért kérünk lépj be az Adatkezelési szabályzat oldalra, amely a weboldalunk látogatására vonatkozik.

A termékekről. A termékek használatára és tárolására vonatkozó utasítások. Garancia.

A www.bluepetal.ro oldalon értékesített termékek teljes egészében a szászfenesi műhelyünkben készülnek. Az ezen az oldalon található összes információnak az a szerepe, hogy a lehető legpontosabban írja le a termékeket, és segítsen a potenciális vásárlónak. Mivel kézzel készített és festett termékekről van szó, kérjük vedd figyelembe, hogy ezen tulajdonságok miatt a kapott termékek kissé eltérhetnek a termékbemutató fotókon szereplőktől. 

Az ékszerek más összetevőket is tartalmaznak (fémötvözetek, ragasztók, különféle típusú zsinorok), ezért kérjük, vegyél figyelembe bizonyos szempontokat: 

 • kerüld a vízzel való érintkezést 
 • ne ütögesd keményebb felületekhez
 • ne viseld a termékeket sportolás, háztartási vagy egyéb tevékenységek közben, amelyek során a termékek megkarcolódhatnak, megsérülhetnek, deformálódhatnak vagy akár eltörhetnek
 • vigyázva nyisd ki a nyaklánc záróelemeit, mivel hirtelen kezelésük meghibásodáshoz vezethet 
 • a termékeket száraz helyen tárold

Annak érdekében, hogy élvezhesd a termék hosszú használatát, és jogosult legyél a 449/2003. Sz. törvényben meghatározott garanciákra, kérjük tartsd be a fenti utasításokat. 

Célunk, hogy minden vásárló elégedett legyen a megvásárolt termékekkel. Ha bármilyen elégedetlenséged van termékeinkkel kapcsolatosan, jelezz nekünk és megtaláljuk a megfelelő megoldást. Azok a termékek, amelyek nem felelnek meg elvárásaidnak, visszaküldhetők, amennyiben előzetesen értesítesz bennünket.

Szállítás

A termékeket gyorsfutár szolgálattal szállítjuk.

Az ezen az oldalon vásárolt termékek szállítási ideje a megrendelés regisztrációjától számított 2 és 5 munkanap között van. Ha nincs készleten a kívánt termék, fenntartjuk a jogot, hogy elutasítsuk a megrendelést, ez esetben értesítjük ügyfelünket.

A szállítási opciók, melyek közül választani lehet. A szállítási árak csak Románia területére érvényesek!

 • gyorsfutárral - 20 lej
 • a rendelés átvehető műhelyünkben, értesíteni fogunk amikor elkészült a csomag.

Lehetőségünk van Magyarországra is küldeni termékeket, kizárólag DPD gyorsfutárral:

 • szállítási díj - 32 lej (~2600 Ft) 

350 lej ( ~29000 Ft ) feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes.

*az árak a Román Nemzeti Bank árfolyama szerint változhatnak

**Az árak a futárcég lefedettségi területén érvényesek. A további esetleges futárköltségeket a vásárló fizeti. Plusz kilométerek esetén felvesszük veled a kapcsolatot a megrendelés megerősítése érdekében.

Fizetési lehetőségek:

 Az oldalon vásárolt termékekért fizetni lehet:

 • utánvéttel - csomag átvételekor történik a fizetés 
 • banki átutalással - a termékeket csak akkor küldjük el, ha az összeg beérkezett a számlánkra.
 • kártyás fizetés - a Stripe online fizetési platformon keresztül
 • készpénzes vagy kártyás fizetés a műhelyből való átvételkor

Külföldi szállítás (Magyarország) esetében:

 • kártyás fizetés - a Stripe online fizetési platformon keresztül
 • utánvéttel - csomag átvételekor történik a fizetés 

 A fizetendő összeget átszámoljuk a Román Nemzeti Bank aktuális árfolyama szerint. 

Termékek visszaküldése

A hatályban lévő jogszabályok értelmében (OUG 34/2014) a www.bluepetal.ro weboldalon vásárolt termékeket a csomag kézbevételétől számított 14 naptári napon belül lehet visszaküldeni.

Ha vissza szeretnél küldeni egy terméket, kérjük, tudasd velünk. A visszaküldött termékeknek ugyanabban az állapotban kell lenniük, mint a szállításkor - újak, használati nyomok nélkül, az eredeti csomagolásban, mi pedig 10 napon belül átutaljuk a visszaküldött termékek értékét.

A szállítási költségeket a vevő állja a román törvények szerint.

A fenti szabályok nem érvényesek, ha az általad kapott termék nem felel meg az oldalon történő leírásoknak. Ez esetben a termék visszaküldése / cseréje a mi költségünkön történik.

Nézeteltérések

A szolgáltatások és termékek használatából eredő nézeteltéréseket békés úton szeretnénk megoldani. Ha a konfliktust nem sikerült békés úton rendezni, akkor a román bírósághoz fordulunk. A jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadásával az ügyfél teljes mértékben vállalja ezeket a kockázatokat.