Să începem cu...începutul

Povestea noastră pe scurt, de ce porțelan și de ce numele de Blue Petal

Suntem la începutul anului 2014, stăteam într-un birou în fața calculatorului, contractul meu de angajare se  apropia de sfârșit iar eu mă gândeam în ce fel și pe unde mai departe... Știam sigur că nu vreau un alt job de birou, nu e pentru mine,  iar în domeniul meu de absolvire (Biotehnologii în medicină veterinară) nu am găsit nimic.

În weekendul respectiv ne-am dus în vizită la părinții lui Zsolt, povesteam, discutam după prânzul delicios de duminică , iar socrul brusc, din senin mă întreabă dacă vreau să văd cum se lucrează cu porțelanul (el a lucrat la fosta fabrică de porțelan, renumita Iris din Cluj-Napoca, a continuat această meserie pe cont propriu). Eu, fericită și curioasă, am acceptat fără nici o ezitare. Săptămâna următoare am mers zilnic pe la el și în fiecare zi eram tot mai atrasă de această meserie.

Primele produse și primul târg

După cum ziceam mai înainte, socrul, după lichidarea fabricii Iris, și-a continuat meseria pe cont propriu și realiza mărțișoare la comandă, astfel primele produse realizate de mine erau mărțișoare. Între timp el și-a încheiat activitatea iar eu știam că acesta este următorul meu job. Am ”moștenit” un cuptor micuț, ustensile, forme de gips și...comanda de mărțișoare :). Din fericire acasă aveam un spațiu gol care parcă aștepta să fie transformat în atelier, am deschis un PFA fără a mă gândi prea mult și repede ne-am apucat de treabă. Am făcut mărțișoare după mărțișoare, iar Zsolt a început să devină și el interesat și își petrecea din ce în ce mai mult timp în atelier. Jucându-ne cu porțelanul, am observat că am realizat mai multe produse decât era comanda și am mers frumos la primărie, unde am depus cererea pentru a vinde mărțișoare în Piața Unirii. 

A urmat ziua cea mare, când urma să ieșim în lume cu produsele noastre. Aveam mărțișoarele frumos ambalate, ne-am pus în mașină, ni s-a împărțit locul și au început surprizele.. toată lumea avea față de masă, șevalete, panouri :))) noi stăteam nedumeriți cu mărțișoarele noastre în cutii. Am dat o fugă la cea mai apropiată papetărie, am cumpărat cartoane ca și față de masă și panouri din plută. Când mă gândesc înapoi și acum zâmbesc în ”hohote”, vai cum arăta standul nostru. Totuși acest târg a fost cel care ne-a convins că da, vrem să continuăm, ne place. Nici în ziua de azi nu ne pare rău că am renunțat la joburile noastre, ceea ce facem e mult mai satisfăcător din toate punctele de vedere. Da, întâmpinăm greutăți, dar mereu le rezolvăm cumva.

De ce Blue Petal?

La început foloseam mult cobalt, este culoarea specifică porțelanului, de acolo denumirea de Blue (albastru), iar mărțișoarele pe care le realizam erau cu flori, frunze (pe vremea aceea nu știu de ce, nu ne-am gândit că există și animale pe această lume), de aici vine Petal (petală).

Stilul nostru s-a schimbat extraordinar de mult și de multe ori simțim că nu ni se potrivește acest nume de brand, dar deja ne cunoașteți așa, deci îl păstrăm :)

Vor urma și alte povești ”scrise pe porțelan”, mulțumim că ne urmăriți